NIEUWSTalentklassen dag 5

En plots was het vrijdag. Voor sommigen veel te vroeg, voor anderen een moment waar ze naar uit hebben gekeken. Naarmate de dagen vorderden kwam ook het ochtendlawaai steeds later op gang. De drukke dagen eisen stillaan zijn tol.

Een verplichte en verfrissende ochtendloop hielp de meesten om snel wakker te worden. Veel moesten de kinderen niet wisselen van kledij, aangezien het thema "in je pyjama" was.

De laatse serie workshops stond ons op te wachten na het ontbijt. Het ik-boekje werd nog afgemaakt en de laatste groep ging met de voeten bloot in het bos. Het 500 meter lange blotevoetenpad is een uitdaging voor elk kind. Om half 12 werd de talentklassen dan samen met huisbegeleiders Jef en Rik afgesloten. Zij deelden de eerder deze week gemaakte talentent-shirts uit. Hier maakte we dan samen een mooie groepsfoto van.

Een luchtige lunch voor onze busrit terug naar Grootlo en Schriek lag klaar voor ons in het restaurant. Vervolgens nog heel even buitenspelen en afscheid nemen van ons complex terwijl we wachten op de bussen.

Bye Bye vormingscentrum Malle en talentklassen! 

Binnen 2 jaar zijn wij terug van de partij met nieuwe leerlingen. Tot dan!


Talentklassen dag 4

Tijd om vandaag terug met de workshops verder te gaan. Een ochtendloop buiten zat er vandaag spijtig genoeg niet in. Het weer liet het ons niet toe om buiten te lopen dus zochten we maar een oplossing binnen. Voor 1 keer maakte we een uitzondering en mochten we wel lopen in onze gangen.

Voor de middag werkten onze groepen verder aan hun doorschuifsysteem van de workshops. Zo ging de laatste groep de wiebelspin maken in het technieklokaal en werd de lichtgraffiti workshop verdergezet. Een zeer populaire workshop trouwens waarbij de kinderen door middel van foto's te trekken een prachtige lichtspektakel op de gevoelige plaat probeerde vast te leggen.

Het weer was ons tijdens de middagpauze dan wel goed gezind en we konden een uurtje buiten stoom aflaten en spelen in het bos. 

Na de namiddagworkshops was het dan eindelijk uitkijken naar de langverwachte bonteavond. Een goed gevulde avond met 16 acts van moppentappers tot dansers en toneeltjes. Na deze spetterende optredens werden onze dansbenen duchtig losgezwierd tijdens onze 2-jaarlijkse fuif. 

Nu voor een laatste keer ons talentenbedje in bij onze vrienden op de kamer. Morgen slapen we terug in ons eigen bed. Hier kijken sommigen toch ook wel stiekem naar uit!

Slaapwel en tot morgen.

Talentklassen dag 3

Vandaag geen workshop maar wel een iets wat speciale dag op onze talentklassen.

Onze fluo-loop van vanochtend was al iets populairder dan dinsdag. We liepen samen 1.3 km door het ganse domein. Een stevig ontbijt met een warm eitje kon dan ook geapprecieerd worden. 

Tijdens de voormiddag kwam de circusschool op bezoek om drie verschillende workshops te geven. Een workshop parcours waar we konden springen, rollen en klimmen over alle soorten materialen. Ook alle circustechnieken zoals bordjes, diabolo's, doekjes en flowersticks kwamen aanbod. Tot slot was er nog de evenwichtsstand met evenwichtsbal, éénwieler, rolla rolla en evenwichtskabel. Voor iedereen was er wel wat wils.

Na een frisse neus en wat fishsticks met spinaziepuree achter de kiezen, zijn we samengekomen in de sporthal voor een massaspel. 1 tegen allen met 30 opdrachten van staartjes maken tot bijnamen verzinnen en een klerenketting maken. Alle opdrachten hebben de kinderen tot een goed einde gebracht.

Een laatste keer oefenen voor onze bonteavond stond ook nog op de avondplanning samen met onze talentenquiz. Een straffe prestatie van Jesse Wouters, Axl Mariën en Iurii Gubin die als enige ploeg met drie personen de quiz wisten te winnen. Tot slot van de avond werd ons dagelijks kamerdiploma uitgereikt. Een hoogtepunt voor alle kinderen en kamers. Mama's en papa's wij vertellen jullie nu reik thuis diploma's uit en de kamers van uw kinderen zullen eruit zien als nooit tevoren!

Slaapwel en tot morgen.

Talentklassen dag 2

En zo begon dag 2... Een ochtendloop met niet al te veel gegadigden. Vele hadden teveel energie opgedaan terwijl ze eigenlijk moesten slapen afgelopen nacht.

Na een stevig ontbijt stond er een voormiddag vol workshops op de planning. Er werd opnieuw doorgeschoven waardoor ook andere kinderen de t-shirt, de wiebelspin en de escaperoom voorgeschoteld kregen. Het blotevoetenpad was een welgekomen workshop buiten die ons even een frisse neus bezorgde. Binnen werden dan weer de coolste lichtgraffiti foto's gemaakt die jullie ook thuis te zien zullen krijgen.

Na een gehaktburger met saladebar en ovenpatatjes konden de kinderen zich weer even uitleven in het bos en profiteerde we van het geweldig weer dat we tot nu toe hadden.

Tijdens de namiddagactiviteiten kwamen er voor alle groepen weer nieuwe workshops aan bod. Een banaan als vieruurtje en een delegatie leerkrachten van onze school kwamen ons een verrassingsbezoekje brengen. Samen vierden we de verjaardag van Juf Liesbeth en juf Rebecca met kinderchampagne. Toen we ons avondmaal genuttigd hadden, maakten we als avondactiviteit vriendschapsbandjes. Diegene die graag een film zagen in de studio konden hier ook even rustig een avondje chillen. 

Kwart na 9 was het tijd om ons klaar te maken om te gaan slapen. Half 10 ging het licht in de kamer uit en werd het tijd om onze oogjes toe te doen. Tot morgen!

Talentklassen dag 1

"Welkom", zo hebben we ons hier zeker en vast deze ochtend gevoeld.

Na een busreis van om en bij het uur kwamen we aan in het ontmoetingscentrum van Malle. Jef, Rik en Jo stonden ons op te wachtten voor een eerste kennismaking. Onze talentenzak op de schouder en een eerste rondleiding in het centrum later was het al tijd om het restaurant te verkennen. Van kip, appelmoes en kroketjes hebben we lekker gesmuld. Eens onze chocomousse achter de kiezen was, mochten we buiten even stoom aflaten en leerden we het domein verder kennen. Het grote bos, basketbal- en voetbalveld vielen hierbij zeker in de smaak. 

Om 13.45u was het dan verzamelen geblazen voor onze eerste workshop van de week. Nadat de groep in 4 was verdeeld, werd er aan onze muziekkracht, taalkracht, rekenkracht en teamkracht gewerkt. De wiebelspin in het technieklokaal, de escaperoom van kapitein kracht, een taalkrachtige t-shirt maken en muzikaal leren beatboxen. Een waaier aan krachten die ons zullen onderdompelen in een talentenbad.

Tot slot werden er nog volop kaartjes geschreven en werd er een eerste keer gedoucht. Na nog een repetitie voor de bonte-avond en wat gezelschapsspelen riepen onze bedjes voor de eerste keer. 

Slaapwel allemaal en tot morgen!

Ze zijn klaar onze nieuwe speeltoestellen!

Het is dan eindelijk zover de nieuwe speeltuinen in onze lagere scholen van Schriek en Grootlo zijn volledig klaar. Vanaf deze week konden de kinderen voor de eerste keer genieten van de nieuwe speeltuigen en de groene oase. 

Meer foto's kan je vinden in op onze fotopagina!

 Terugkijk op ons Winterfeest!

Bedankt aan iedereen die aanwezig was en er mee een fantastisch feest van gemaakt heeft. Hopelijk hebben jullie er even hard van genoten als wij! 

 Persbericht over de groene oase op onze scholen.

Persbericht.pdf

Uitslag van onze 1ste groeiquiz 2023!

Via deze weg ook hartelijk dank aan alle deelnemers voor deze gezellige hoogstaande intellectuele avond.Proficiat aan SJOEKROET met de overwinning! 

Hockeytornooi 2022 met fantastische apotheose!

Maar liefst 90 kinderen van 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar hebben alles gegeven tijdens ons jaarlijkse hockeytornooi.  Zowel in Schriek als in Grootlo werd de finale onder grote belangstelling gevolgd door het merendeel van de kinderen op school.

In Schriek speelden de Whoppers en De aardappeltjes een bijzonder spannende eerste halve finale. Deze moest uiteindelijk beslegt worden na penalty's omdat het na de reguliere speeltijd 3-3 stond. Na een zenuwslopende shoot-out haalden de Whoppers het met 4-3.  De tweede halve finale werd dan weer met een duidelijke 5-2 gewonnen door The sharks tegen De zotte aapjes.

Donderdag 22 december was het dan de echte finaledag met de kleine en grote finale op het programma. De aardappeltjes wonnen de kleine finale met 5-2 en werden zo derdes. De grote finale werd dan weer gedomineerd door The sharks zij wonnen met 5-2 van de Whoppers die knap tweede werden.

De finales in Grootlo werden op maandag gespeeld. Ook hier veel belangstelling voor de finales in de turnzaal. De bus ketchup nam het op tegen De lollypops in de kleine finale. De mooie comback van de bus ketchup werd spijtig genoeg niet beloond met een derde plaats want De lollypops wonnen de wedstrijd nog net met 4-5. De grote finale was net zoals in Schriek een wedstrijd die gedomineerd werd van begin tot einde. De pot mayonaise deden wat ze konden maar het mocht niet baten. De kebabvechters waren duidelijk te sterk en wonnen met 3-10.

Voor een fotoverslag kan je terecht op onze fotopagina.

Proficiat aan alle sportievelingen en tot volgend jaar!

Hockeytornooi 2022 van start gegaan.

Ons jaarlijks hockeytornooi is terug van start gegaan. Maar liefst 16 ploegen komen in Schriek en Grootlo  aan de start  van het tornooi. De poulefase is momenteel volop aan de gang met spannende wedstrijden en veel supporters tot gevolg. 

Op naar de finalewedstrijden en twee mooie winnaars eind december! Wil je graag op de hoogte blijven?! Hou dan onze website in de gaten voor foto's en uitslagen.

Helm op fluo top actie

Begin deze week zijn we de actie helm op fluo top gestart.

Alle kinderen in onze vestigingen mochten maandag in zoveel mogelijk fluo kledij naar school komen om de start van deze actie in de verf te zetten. Hopelijk blijven de kinderen de volgende weken en maanden in fluo naar school komen. 

Start van onze circusweek!

Het is dan eindelijk zover.

Ze zijn aangekomen. Circus Picolini staat op onze school. Zondagavond hebben een 18-tal ouders en al onze leerkrachten samen met Dennis en Eefje de circustent rechtgezet.

Ben jij benieuwd hoe dat ging?! Kijk dan op onze foto-pagina voor een fotoverslag.

"Breng je sportclub mee naar school"

Woensdag 28 september stond in het teken van "breng je sportclub mee naar school". Zowel kleuters als kinderen van de lagere school werden in hun sportkledij verwacht.

Vele sportclubs waren vertegenwoordigd op de speelplaats waardoor onze kinderen lieten zien dat ze zich niet alleen op school inzetten om te sporten maar ook buiten de schooluren.

Een kleine impressie van deze sportieve dag kan je terugvinden op onze foto-pagina.

1ste Voetbaltornooi: Spanning ten top...

In de navolging van het hockeytornooi werd er voor het eerst dit schooljaar ook een voetbaltornooi georganiseerd tijdens de middag voor alle kinderen van de lagere school. Van 1ste tot 6de, van jongens tot meisjes, elke middag werd er op het scherpst van de snee gevoetbald om een plekje in de felbegeerde finale.

Na enkele spannende voorrondes werden er uiteindelijk 4 finales gespeeld:

Schriek:

     Grootlo:

Proficiat aan alle kinderen die zich ingezet hebben tijdens de middag om actief mee te sporten!

Foto's van ons voetbaltornooi en finales kan je terugvinden op onze foto-pagina.

Talentklassen dag 5

Hey mama's en papa's,

we zijn ondertussen weer terug veilig thuis bij jullie.

Onze traditionele ochtendloop werd opgefleurd door de bednet-dag. Alle sportievelingen gingen dan ook lopen in hun pyjama.

Het was de laatste dag, dus ook het laatste ontbijt. Door de bednet-dag hebben we ook hier onze pyjama aangehouden. Een lekker eitje kon hierbij niet ontbreken. Na het ontbijt was het dan spijtig genoeg tijd om onze koffers te maken. 

Eens de kamers opgeruimd waren en de koffers klaar stonden trokken we terug aan het werk. Onze laatste workshops moesten natuurlijk ook nog afgewerkt worden. Yoga, teamkracht, techniek en klei werden nog met volle overtuiging en moed aangevat door onze kinderen. De vermoeidheid van onze fuif de dag ervoor was nog wel duidelijk te merken. Aan het einde van de workshops verzamelde we allemaal samen in onze living. Daar kregen we de t-shirts uitgedeeld die we eerder deze week maakte en werd nog samen met de begeleiders van de talentklassen de week afgesloten.

Tot slot kregen we nog een lichte maaltijd/broodje geserveerd in het restaurant om daarna onze koffers in de bus te laden en huiswaarts te trekken.

Een tot morgen zal er deze keer niet bij zijn, eerder een vergeet dit nooit en koester deze mooie ervaring en momenten.

Foto's van onze laatste dag kan je zoals steeds vinden op onze foto-pagina.

Talentklassen dag 4

Hola,

we zijn er weer met een verslagje van ons dagje.

De ochtenden worden duidelijk zwaarder voor onze kindjes. De gegadigden voor de ochtendloop zien we fel slinken. Toch zijn er enkele diehards die steeds van de partij zijn! Chapeau!

We zijn vandaag onze laatste rotatie van workshops ingegaan. Zelfkracht yoga, teamkracht teambuilding, rekenkracht techniek terrarium en natuurkracht klei boswezens. Drie workshops hebben de kinderen vandaag afgelegd, morgen wordt de laatste afgewerkt.

's Middags kregen we schnitzel met pasta en warme groentjes voorgeschoteld. Voor een puddinkje met muizenstrontjes als dessert hadden de meeste nog wel een plaatsje vrij.

Buiten werd er ook volop popcorn gespeeld en kampen gebouwd in het bos tijdens de vrije tijd die ze kregen na het middageten. De spanning steeg ook naarmate de dag vorderde voor de apotheose van onze talentklassen. De bonte-avond en bijhorende fuif was een activiteit waar velen hun zinnen hadden opgezet.

Maar liefst 19 optredens werden ons voorgeschoteld door de verschillende kinderen van Schriek en Grootlo. Toneel, zang, dans, verhaal, goochelen, alles kwam aan bod in deze gevarieerde show. Als laatste gaven de leerkrachten nog het beste van zichzelf met hun Glowstick-dansje! Amusement ten top en dan moest de fuif nog beginnen. Er werd gedanst en gefeest als nooit tevoren.

Morgen vatten we onze laatste dag aan op onze talentklassen.

Tot morgen.

Foto's van onze dag kan je zoals steeds vinden op onze foto-pagina.

Talentklassen dag 3

Heeeey,

hier de allerbeste circusartiesten van heel Malle.

Gedurende heel de voormiddag hebben we ons kunnen voorbereiden op het komende schooljaar. Dan verwachten we namelijk circus Picolini terug op onze school. Eenwieler, doekjes, flowersticks, jongleerballetjes, evenwichtsbal- en ton, alles was aanwezig om een hele voormiddag actief te werken aan onze beweegkracht.

Na onze  vaste ochtendloop waren de meeste kinderen natuurlijk fris en monter om al deze circusactiviteiten  tot een goed einde te brengen. Sommige vonden het wel spijtig dat ze al hun fluo-kledij moesten uitdoen voor de workshop.

's Middags kregen we dan de maaltijd waar iedereen naar uitkeek voorgeschoteld. Stoofvlees friet was een voltreffer van formaat, de kok kon de grote vraag niet meer bijhouden.

Natuurlijk konden we de 16 graden en het mooie zonnetje niet links laten liggen. Na een vrije speelbeurt in het bos en op het voetbalveld speelden we samen het 1 tegen allen spel. De 29 opdrachten werden als een lopend vuurtje opgelost. Popcorn tegen de meesters, wereldgoals aan de penaltystip, sudoku's, droedels, massages, versjes, liedjes, en nog zoveel meer opdrachten werden allemaal tot een goed einde gebracht. Dit kon natuurlijk niet zonder verassing blijven. Een kommetje chips tijdens de quiz was dan ook hun deel.

Hotdogs als avondeten en een talentenquiz als sluitstuk was meer dan genoeg voor vandaag. De vermoeidheid begint stilaan op te komen en het was dan ook welgekomen om iets vroeger dan anders in bed te kruipen.

Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen.

Foto's van onze dag kan je zoals steeds vinden op onze foto-pagina.

Talentklassen dag 2

Hier zijn we weer,

Dag 2: eerste kamer wakker +/- 05.30u, standaard op een eerste dag talentklassen. Ook voor de juffen en de meesters een leuke ochtend. Waarschijnlijk stonden ze allemaal zo hevig om de gekke hoeden ochtendloop te doen.

Na een stevig ontbijt werden we terug in dezelfde groepen verdeeld om de overige drie workshops te doen. Er werden toekomstige beatboxers opgeleid, echte escapers gevormd en T-shirts met krachten gemaakt bij de vleet. 

's Middags werd er ons kip met curry, rijst en warme groentjes geserveerd. Wanneer de kip verteerd was, hebben we buiten van het goede weer gebruik gemaakt om te voetballen, kubben, badmintonnen en te ravotten in het bos.

Om 14u was het dan tijd om onze laatste ronde workshops te doen. Na de workshop hebben we in de foyer ons vieruurtje gegeten waarna de kinderen allemaal een verfrissende douche moesten nemen.

Het avondeten met spaghetti op het menu werd zeer gesmaakt. Als avondactiviteit konden de kinderen kiezen tussen sport, knutselen en film. De echte pingpong-talenten kwamen bovendrijven en vriendschappen werden verzegeld met een zelfgemaakt vriendschapsbandje. De film paste dan weer helemaal in het thema talenten en krachten ontdekken.

Een vermoeiende, sportieve en zonnige dag kwam weer tot zijn einde.

See you tomorrow!

Foto's van onze dag kan je zoals steeds vinden op onze foto-pagina.

Talentklassen dag 1

Hoi lieve ouders,

Na een uurtje busrit en enkele schlagers van de buschauffeur later kwamen we uiteindelijk in het vormingscentrum van Malle aan. Na een korte inleiding door de mensen van talentklassen werden de kinderen verdeeld in groepjes om kennis te maken met het domein door het 'kleine vent met talent' spel.

Onze honger werd 's middags gestild door een lekker visje met spinazie en patatjes. Het cakeje achteraf was een wel gesmaakt dessert. 

De namiddag werd op gang geschoten met de eerste workshops. Teamkr8: escaperoom, beeldkracht: lightpainting, muziekkracht: beatboxen en taalkracht: T-shirts maken werd onze kinderen voorgeschoteld.

Na lang wachten mochten ze eindelijk hun kamers inrichten en werd er reeds een eerste kamerprijs uitgedeeld voor ordelijkste kamer van de dag. Deze ging naar de meisjes van het 5de leerjaar uit Schriek.

Het avondeten was achter de kiezen, de brieven werden geschreven en de spelletjes bovengehaald. Kwart na 9 iedereen het bed in en om half 10 werden de lichten gedoofd. Op naar een nieuwe dag talentklassen 2022.

Tot morgen!

Foto's kan je terugvinden op onze foto-pagina.

Bezoek onze kleuterklassen tijdens onze open-klasdag!

Het is weer zover, de inschrijvingen voor onze nieuwe peuters en kleuters lopen als een trein. Kom ook jij graag kijken naar onze opengestelde kleuterklassen in Schriek en Grootlo?!

Noteer dan zeker zaterdag 12 maart 2022 in je agenda.

Tussen 10u en 12u kan je al eens komen kennismaken met onze klasjes en juffen.

Ze zullen jullie met open armen ontvangen. Tot dan!

Hockeytornooi 2021 was echte thriller...

Begin november was het weer zover. Ons jaarlijkse hockeytornooi in Grootlo werd nu ook voor het eerst in Schriek georganisseerd. Met maar liefst 16 ploegen was het een absolute topeditie in beide scholen.

Spijtig was er een bepaald beestje dat wat roet in het eten gooide. De halve finales werden geschrapt door de vervroegde vakantie en de eerste en tweede van elke poule speelden de kleine en grote finale. In Schriek zorgde dit voor een uitermate spannende finale tussen de Hokkers en de Codekrakers. Met een 3-3 na de reguliere speeltijd moesten penalty's beslissen over een winnaar. Uiteindelijk trokken de Hokkers aan het langste einde en wonnen met 5-4.

In Grootlo waren het De blinde mollen en Geen idee die mochten uitvechten wie de beste hockeyploeg van het jaar werd. Ook hier werd na een spannende finale de beker gewonnen door De blinde mollen.

Proficiat aan alle ploegen en kinderen die hebben deelgenomen. Die 5 extra punten per kind voor sportiefste klas zijn dubbel en dik verdiend. Meer foto's op onze foto-pagina.

Hoeveklassen was TOP.

Vorige week zijn onze kinderen van het 4de en 5de leerjaar voor het eerst weer op buitenschoolse uitstap geweest na een hele lange periode! Het was meteen ook iets om naar uit te kijken want Hoeveklassen is niet zomaar een uitstapje van 1 dag.

2 Nachten bleven onze jongens en meisjes van Schriek en Grootlo slapen op de boederij. Maandag, dinsdag en woensdagvoormiddag waren de kinderen van Grootlo aan de beurt om daarna afgelost te worden door de kinderen van Schriek. Allemaal bezochten ze "Bazar Kastaar" om te leren rond zuivelproducten, ze reden paard in de manege, bezochten het melkveebedrijf "De Kusterhoeve" en nog zoveel meer.

Kortom een ervaring en uitstap die zo nooit meer zullen vergeten.

Je kan een klein fotoverslag terugvinden bij onze foto's.

Mooimakers beloning.

We ontvingen net zoals vorig jaar weer een mooi geldbedrag van Mooimakers. De cheque werd ons vandaag bezorgt en is een pluim op de hoed van al onze kinderen. Zij zorgden er namelijk voor dat er vorig jaar een heel schooljaar werd opgeruimd, gerecycleerd en geknutseld met afval. Zo sensibiliseren we onze kinderen om verstandig om te gaan met afval en afvalverwerking.

Ook een dankjewel aan onze leerkrachten van de werkgroep MOS die zich inzet en steeds een actieplan uitwerkt voor Mooimakers.

Dankjewel voor deze mooie cheque Mooimakers we zullen deze nuttig besteden.


We zijn vertrokken!

Woensdag 1 september stonden al onze leerkrachten met open armen klaar om alle kinderen terug te ontvangen op onze school. Voor vele kinderen was dit een blij weerzien met dezelfde vestiging en kinderen, voor andere was een nieuw gebouw, nieuwe speelplaats en nieuwe gezichten. Natuurlijk werd iedereen voor deze speciale gelegenheid dan ook speciaal ontvangen.

Hieronder en op onze foto-pagina kan je een klein fotoverslag terugvinden van deze 1ste september op onze vestigingen.

Sportdag Grootlo

Dinsdag 29 juni was het dan eindelijk zover! Na enkele pogingen en vele aanpassingen is de sportdag in Grootlo coronaproof kunnen doorgaan. De kinderen bleven in hun klasbubbel en kregen 6 verschillende sportstanden voor de kiezen. Er werden drie initiaties geven door Korfbal Putte, KSV Schriek en Hockey Keerbergen waarvoor een welgemeende dankjewel op zijn plaats is. De andere drie standen met slackline/kubb, honkbal/tikspelen en estafettespelen/touwtrekken zorgde voor een goede afwisseling.

Bedankt allemaal om mee te duimen voor het goede weer! Het heeft duidelijk geholpen met een stralende dag tot gevolg. Proficiat aan alle sporters om heel de dag het beste van zichzelf te geven.

Sleep-over van onze 6de jaars.

Omdat het een speciaal jaar is geweest en er geen talentklassen, schoolreizen of proclamatiefeest is kunnen doorgaan hebben onze 6de jaars van Schriek en Grootlo een sleep-over gehouden op school.

Met avondactiviteiten, lekkere pizza's, ijsjes en frietjes, weinig slaap en een stevig ontbijt werd het schooljaar toch op een speciale manier afgesloten.

Kijk jij eens graag mee hoe het er aan toe ging?!

Juf Eli gaat op pensioen.

Gisteren was het groot feest in onze kleuterschool van Schriek. Juf Eli werd gevierd omdat ze na dit schooljaar onze school vaarwel zegt en op pensioen gaat. Juf Eli trakteerde met frietjes en een grote show met optredens en cadeautjes van onze kleuters mocht natuurlijk niet ontbreken.

Juf Eli we gaan je missen volgend schooljaar. Geniet van je pensioen!

Check onze fotopagina.

Initiatie Hockey Keerbergen

Na de intiatie voetbal door KSV Schriek is ook de Hockeyclub van Keerbergen een initiatie komen geven aan onze lagere school kinderen in Schriek. Adolfo de coach kwam een hele dag tijdens de turnlessen uitleg geven en oefeningen doen om zo de kinderen warm te maken om te komen hockey spelen bij hun club.

Bedankt Adolfo

Meer foto's?! Kijk op onze fotopagina.

Initiatie voetbal KSV Schriek

Onze lokale voetbalclub KSV Schriek heeft vorige week vrijdag 7 mei een initiatie voetbal komen geven aan onze oudste kleuters van Schriek. Dit om hun warm te maken om te komen voetballen bij de club. Ze zoeken namelijk nog sportieve jongens en meisjes om mee te komen trainen en wedstrijden te spelen.

Meer foto's?! Kijk op onze fotopagina.

Nieuwe kippen voor onze kleuters van Grootlo.

Maandag was het dan eindelijk zover, na een lange periode zonder kippen hebben de kleuters van Grootlo twee nieuwe vrienden mogen verwelkomen. Irma en Odette waren heel blij met de ontvangst die ze kregen van hun nieuwe baasjes.

Voor een volledig fotoverslag kan je naar onze foto-pagina gaan.

Wij steunen de bednetters met onze leerlingen.

Vandaag hebben onze leerlingen alle zieke kinderen die van thuis uit leren een hart onder de riem gestoken. Ook zij hebben dromen en proberen deze via bednet te verwezenlijken. In onze lagere school van Schriek en Grootlo kwam dan ook iedereen in zijn pyjama of droom naar school!

Meer foto's op onze fotopagina.

Wij steunen de bednetters met onze leerlingen.

Vandaag hebben onze leerlingen alle zieke kinderen die van thuis uit leren een hart onder de riem gestoken. Ook zij hebben dromen en proberen deze via bednet te verwezenlijken. In onze lagere school van Schriek en Grootlo kwam dan ook iedereen in zijn pyjama of droom naar school!

Meer foto's op onze fotopagina.

Middagsport 1ste graad

Na het hockeytornooi voor 2de en 3de graadsleerlingen kregen ook de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar hun middagsport aangeboden. Zo waren er 5 dinsdagmiddagen waarop ze een half uurtje binnen in de turnzaal telkens een andere sport konden komen beoefenen.  Zo waren er de tikspelen, balspelen, dans, hockey/balbouncer  en klim-en slingerparcours.

Foto's kan je terugvinden op onze fotopagina.

Het was een rijke oogst?!

De voorbije weken konden de kinderen van onze school voedingswaren meebrengen voor de actie: "Sociale kruidenier". Het werd een groot succes en hiervoor dus ook een dikke dankjewel om al dit eten mee te brengen naar school. De sociale kruidenier en zijn klanten zijn ons hiervoor heel dankbaar. 

Unihockeytornooi kent zijn winnaar!

De afgelopen weken stond bij veel kinderen van lagere school Grootlo in het teken van ons jaarlijkse unihockeytornooi.  Dit jaar streden maar liefst 8 ploegen  mee voor de felbegeerde wisselbeker.

Nadat de 3 poulewedstrijden afgelopen waren speelden De sappige noobies - De patatjes - De bankzitters en de rotte tomaten voor een plaats in de finale. Uiteindelijk haalden de Sappige noobies en de patatjes na een superspannende strijd de finale. Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover.

De sappige noobies kwamen al snel 2-0 voor waarna de patatjes terugkwamen tot 2-2. Na de rust liepen de noobies opnieuw uit tot zelfs 8-4. De patatjes hadden nog een slotoffensief klaar en kwamen nog terug tot 8-6 maar verder geraakten ze niet.

Zo volgen de sappige noobies de bankzitters op die vorig jaar ons unihockeytornooi wonnen. Proficiat aan alle leerlingen voor hun sportieve inzet tijdens deze middagsport.

Actiefoto's kan je terugvinden in onze fotoalbums.

Cheque mooimakers vorig schooljaar.

Vorige week kregen we van Mooimakers onze cheque opgestuurd voor de geleverde inspanningen van vorig schooljaar in verband met milieu en de sensibilisering rond afval en zwerfvuil. Door de corona-maatregelen is de cheque pas dit schooljaar uitgedeeld en ook zonder officiële overhandiging gebeurd. 

Knap gewerkt van onze leerkrachten, kinderen en kleuters. 945 maal bedankt Mooimakers!!

Dag van de sportclub

Afgelopen woensdag 16 september hebben we met de kinderen in onze school ons van onze sportiefste kant laten zien. Het was namelijk dag van de sportclub. Om onze Heistse sportclubs een hart onder de riem te steken waren bijna alle kinderen in hun spotoutfit naar school gekomen. 

Blijven sporten allemaal...!!


Mooimakers in de maand september.

Tijdens de maand september zijn al onze kinderen bezig met de schoolomgeving proper te maken. Dit alles staat in het teken van mooimakers, een project waarbij wij met onze school elke maand milieuvriendelijke acties uitvoeren om de kinderen te sensibiliseren over zwerfvuil, milieu en sluikstorten. 

Houden jullie mee alles proper...?!


Een GROEITUIN?! Sneak peak...

Zowel in lagere school Grootlo als in lagere school Schriek, komt onze droom van een echte groeituin dichterbij... Bekijk hieronder al enkele foto's als voorproefje!

Marc De Bel op onze school...

Donderdagvoormiddag was een dag om naar uit te kijken voor vele boekenwurmen bij ons op de school. Auteur van talloze kinderboeken Marc De Bel kwam op onze school een vertelmoment houden voor de kinderen van het 3de tot 6de leerjaar. 

Tijdens de voormiddag werden er in zaal De Magneet in Grootlo verhalen verteld, vragen gesteld en werkjes getoond aan Marc De Bel. Het 6de leerjaar had namelijk tijdens het eerste trimester een boekbespreking met collage gemaakt rond een boek van de schrijver. Deze collages werden tentoongesteld aan iedereen die aanwezig was.

Een speciale dankjewel willen we ook uitbrengen naar de ouderraad die dit vertelmoment mogelijk maakte!

Voor foto's kan je terecht op onze foto-pagina!!

DikketruienWEEK van 10/02 tot 14/02

Wij pakken de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt samen met de leerlingen aan en nemen op 11 februari 2020 deel aan dikketruiendag van het Departement Omgeving. Meer zelfs, wij maken er een dikketruienweek van om de kinderen nog meer te laten beseffen dat de natuur belangrijk is!

De verwarming zal een paar graden lager staan. Daarom is het aan te raden om je kind een dikke trui aan te doen. Om het zeker niet te koud te krijgen houden wij in de klas bewegingstussendoortjes. 

Voor foto's kan je terecht op onze foto-pagina!!

Sluiting zwembad

 

Zoals vele onder ons misschien al weten nemen we binnenkort afscheid van het oude zwembad van Heist-op-den-Berg.

Sportoase is momenteel de laatste hand aan het leggen aan het nieuwe zwembad waar vanaf 15 maart 2020 gezwommen kan worden.

Om afscheid te nemen van het oude zwembad organiseert men de laatste week sluitingsactiviteiten. 

Op bijgevoegde affiche kan je alle acties terugvinden waardoor jullie op de gepaste manier afscheid kunnen nemen.

Veel zwemplezier!


1000 maal dank!

 De warmste school was weer een succes! 🔥

Onze fairtrade en soepverkoop bracht maar liefst 455€ op voor het goede doel: ‘Kom op tegen kanker’ 

EEN DIKKE DANKJEWEL!! 


Lollie Kerstvakantie 2019

De nieuwe lollie van de gemeente Heist-op-den-Berg staat online op de website van de jeugddienst. Je kan deze makkelijk terugvinden door onderaan onze website op de lollie-knop te duwen of via onze hoofding: Praktisch - Externe partners.

Veel speelplezier


Een juf uit de duizenden! 

Onze juf Cindy!

Lieve juf Cindy

Beste Joris, Joppe en Kobe

Beste familie en vrienden


Een juf uit duizenden, onze juf Cindy.

Een juf die kinderen vleugels gaf.


Graag breng ik enkele mooie treffende woorden over van collega’s, ouders en ouderraad:

 - De eerste schooldag van ons kleinzoontje. Met een bang hart en heel veel traantjes stapte hij de grote schoolpoort binnen. Onmiddellijk werd hij getroost en in jouw armen genomen. Een beetje later stuurde je een foto door van onze kleinzoon op jouw schoot met de bijhorende woorden: ‘Alles is oké hier’. Je was de allerliefste juf.

 - Juf Cindy, ik zal vooral je guitige lach missen. Je was iemand die er altijd direct wou ‘invliegen’. Je bleef steeds doorgaan, gaf nooit op.

 - Liefste juf Cindy, we willen jou altijd herinneren om je tomeloze inzet om al die startende kleuters een warm onthaal te geven. En omwille van het grappige supermanverhaal van onze jongste zoon en de uitstappen met klaspop Jules.

 - Lieve juf, we zullen nooit vergeten met hoeveel geduld en liefde je onze twee kapoenen elke dag opnieuw opving tijdens hun eerste stapjes op school. Je wist hun iedere keer opnieuw te troosten. Wat hadden we graag nog onze kleinste kapoen bij jou in het klasje kunnen hebben… .

 - Lieve Cindy, we verliezen een topjuf met een hart van goud, die ook de afgelopen jaren -waar mogelijk- een helpende hand bleef toesteken.

 


Cindy, wat mij altijd zal bijblijven: onze regelmatige gesprekken over hoe graag je terug wou komen. Eerst spraken we af dat je zo snel als kon halftijds terug zou keren. (Met de vraag: dat mag dan toch in mijn klasje hé Bruno? ’mijn klasje’.) Later kwamen we overeen om als het kon te beginnen met één dag per week. Dit is er nooit meer van gekomen. 

De momenten dat je beter was kwam je je wel inzetten als vrijwilliger: een verhaal vertellen, jasjes mee aandoen, even meespelen en zo veel meer. Want je miste de kleuters, de ouders, de collega’s. Ook op ons laatste personeelsfeest was je erbij. Een juf schrijft: ‘Je was zo mooi, zo positief, zo vrolijk. Je straalde’.


Er valt nog zoveel te vertellen… . Nog één om af te sluiten.


 

 Een collega schrijft dat ze nooit zal vergeten hoe je zong: ‘Ik ben MEGA CINDY’.

 

Lieve juf Cindy, je had gelijk.

Je was MEGA Cindy, MEGA juf, MEGA collega.

 


We gaan je MEGA hard missen.


Dag van de jeugdbewegingen

18 Oktober:  De dag van de jeugdbeweging.

Net zoals vorig jaar organiseerde de Schriekse jeugdbewegingen een ontbijt op onze lagere school van Schriek. Het ontbijt was voor alle kinderen die met de kledij van hun jeugdbeweging naar school kwamen. Net zoals in heel Vlaanderen waren ook bij ons op school veel kinderen gekleed in hun speeltenue.

Wat een sportievelingen!

Afgelopen woensdag 18/10 was onze school sportiever dan ooit! Bijna al onze leerlingen en kleuters kwamen in de outfit van hun sportclub naar school. 

Naast hun sportiefste kledij liepen we 's ochtends ook de "one mile" samen op het grasplein naast de Magneet. Zo hebben we met zen allen onze dag sportief ingezet! 

Bedankt om mee te doen met "Breng je sportclub naar school". Meer foto's kan je vinden op onze foto-pagina.

Dag van de sportclub

Op woensdag 18 september 2019 heeft de 8e editie plaats van de actie “Toon je sportclub@school". We nodigen dan ook al onze leerlingen uit om in de outfit van je sportclub naar school te komen. Wie sport maakt immers meer mee. Het is dan ook de ideale moment om jongeren als ambassadeurs van hun sportclub naar school te sturen.

Doen jullie mee?!

Welkom terug!

De vakantie is weer voorbij, de juffen en meesters zijn weer van de partij. 

Ook in de vakantie is er op school nog hard gewerkt, misschien had je het nog niet gemerkt. 

Maak je dus alvast maar klaar, het wordt weer een TOP-schooljaar.

Wij kijken er alvast naar uit!